Advies voor starters

U denkt eraan om te starten als zelfstandig ondernemer of u bent onlangs van start gegaan? Wij staan u graag bij om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van een intensieve en persoonlijke begeleiding.

Wij verzorgen uw financieel plan, voldoen de nodige verplichtingen bij de diverse administraties, kijken na of u aanspraak kan maken op enige vorm van subsidie. Wij zorgen er voor dat u zich volop kan focussen op hetgeen belangrijk is voor u als ondernemer. U kan bovendien rekenen op een eerlijk klankbord zodat u op ieder moment een weloverwogen beslissing kan maken.

Startup

Boekhoudkantoor voor ambitieuze starters

Bent u een startende ondernemer die bruist van creatieve ideeën en positieve ambities? Fantastisch! Toch is een eigen zaak starten best spannend omdat u met veel verschillende parameters rekening moet houden. Om onnodige risico’s te vermijden, laat u zich best juridisch en fiscaal goed begeleiden voor een vlotte doorstart van uw onderneming.

Een greep uit het aanbod van de diensten van ons kantoor

Startersadviseur, startersadvies, juridisch en fiscaal

 • Opmaak van financieel- en businessplan met haalbaarheidsstudie
 • Oprichten van Vennootschappen
 • Opmaken van subsidiedossier, investeringsdossier (externe partners)
 • Diverse administratieve en wettelijke verplichtingen
 • Digitale opstart van uw administratie via het MY KVS-ondernemersportaal
 • Opstellen van contracten

Kantoor Van Steendam is een boekhoudkantoor en een meedenkende partner die u op en veilige en doordachte manier uit de startblokken helpt.

Wij zitten samen aan tafel om een onderbouwd businessplan op te maken en uw visie en ideeën te vertalen naar cijfers.

Kantoor Van Steendam ondersteunt en begeleidt de opstart én doorstart van uw onderneming van start tot finish.

Een betrouwbare mentor voor starters

Kantoor Van Steendam stapt met veel expertise, ervaring en goesting mee in uw project en is oprecht geïnteresseerd in uw businessplannen. Wij luisteren naar uw vragen en geven antwoorden conform de wettelijke verplichtingen, zonder de menselijke factor uit het oog te verliezen. We begeleiden de opstart van uw zaak met een efficiënte digitale documentenflow en maken duidelijke afspraken rond onze samenwerking.

Kantoor Van Steendam zorgt ervoor dat u zich volledig kan focussen op uw core business én op een succesvolle toekomst.


"Één van de meest volledige en complete financiële plannen die wij de afgelopen jaar mochten ontvangen, uitermate kwalitatief!"

Notaris B.G.

Boekhouding en fiscaliteit

Kantoor Van Steendam neemt uw boekhouding volledig voor zijn rekening. Uw boekhouding is onze zorg. Van bij uw financieel plan doorheen uw BTW-aangiftes, langs jaarprognoses heen zorgen wij ook dat uw jaarrekening en diverse fiscale aangiftes correct en tijdig worden ingediend.

Via het MY KVS-ondernemersportaal digitaliseert u eenvoudig uw administratie die bovendien snel en eenvoudig wordt doorgestuurd naar ons kantoor. Op deze manier kunnen wij uw boekhouding regelmatig bijwerken en om zo voor u aan alle wettelijke verplichtingen te kunnen voldoen.

Account

Boekhouding met zin in de toekomst

Kantoor Van Steendam is een full service accountantskantoor gevestigd in Laarne/ Kalken. Wij hebben de kennis en expertise in huis om starters, ambitieuze zelfstandigen, gedreven kmo’s, vennootschappen en vrije-beroepsbeoefenaars te begeleiden op boekhoudkundig en fiscaal vlak. Door in te zetten op de digitalisering van uw administratie en boekhouding besparen we tijd én geld. Wij verwerken uw boekhoudkundige gegevens volgens de wettelijke normen, interpreteren cijfers en geven gericht advies.

Klinkt stoffig? Helemaal niet! Wij zetten actief in op digitalisering, maken tijd en ruimte voor persoonlijk advies én we vinden uw cijfers ontzettend boeiend.

Boekhouding

 • Boekhoudkundige verwerking, advies en controle
 • Opmaken, toelichten en publiceren van resultatenberekening en jaarrekening
 • Financiële analyse
 • Loonadministratie bedrijfleiders
 • Ondersteuning bij kredietaanvragen, investeringsprojecten, waardering van bedrijven, overname en overdracht van bedrijven
 • Opstellen van financiële prognoses, budgetten

Wij doen zoveel meer dan enkel facturen inboeken en belastingaangiften indienen. Wij zijn volledig verantwoordelijk voor de administratieve organisatie en kwaliteitsbewaking van uw boekhouding.

Fiscaliteit en BTW

 • Persoonlijke en vennootschapsbelasting
 • Aangifte verbeteren, herstructureren van belasting (Personenbelasting, vennootschapsbelasting)
 • Bijstand bij fiscale controles en procedures
 • Verlenen van advies rond vermogens- en successieplanning (externe partners)
 • Haalbaarheidsstudie overname, stopzetting en faillissement (externe partners)
 • Internationale fiscaliteit (externe partners)


Kantoor Van Steendam houdt de vinger aan de pols en blijft dagelijks investeren in mensen, kennis en expertise zodat we u altijd correct kunnen informeren.

Bedrijfsadvies

De boekhouding is voor de ondernemer vaak de basis om correcte beslissingen te kunnen nemen.

Wij analyseren uw cijfers en bekijken wij uw toekomstplannen graag bij een persoonlijk gesprek zodat u met onze hulp de juiste beslissingen kan maken Samen met onze interne en externe specialisten staan wij u dan ook bij doorheen iedere fase van uw ondernemersleven.

Bedrijfsadvies

Betrouwbaar klankbord voor elke ondernemer

Als ondernemer moet u dagelijks keuzes maken en houdt u tien bordjes tegelijkertijd in de lucht. Diensten, producten, leveranciers, personeel, marketing, sales, klanten, administratie, boekhouding… elke schakel in het proces is belangrijk. Kan u nog de hoofdlijnen van de bijzaken onderscheiden? En wat met uw toekomstvisie, groei, innovatie, concurrentie en fiscale optimalisatie?

Kantoor Van Steendam stapt figuurlijk in uw bedrijf en exploreert uw vragen, mogelijke opportuniteiten en moeilijke momenten. We wisselen kennis en expertise uit en zijn een stevige ruggensteun om stap voor stap te werken aan de toekomst van uw organisatie. Als mooie surplus bundelen we onze krachten met ons uitgebreid netwerk zodat u kan sparren of partnerships uitbouwen met collega-ondernemers. Klinkt als een plan?

Bedrijfsadvies

 • Overeenkomsten inzake vennootschaps -en handelsrecht
 • Overdracht handelsfondsen
 • Faillissementswetgeving
 • Evaluatie en monitoren van de marges en andere verkoopcijfers
 • Persoonlijk advies: van ondernemers, voor ondernemers

"Kerim is een accountant die zijn vakjargon weet te vertalen naar duidelijk en verstaanbaar advies. Met de pro-actieve mindset en kwalitatieve begeleiding stond en staat hij ons bij zodat wij onze onderneming de volgende push kunnen geven die ze nodig heeft."

Koen D.C.

Vennootschapsrecht

 • Oprichting vennootschappen
 • Overname en, overdracht van ondernemingen
 • Benoeming en ontslag van zaakvoerder en bestuurders
 • Stopzetting van vennootschappen
 • Overdracht handelsfondsen

Kantoor Van Steendam kent de dagelijkse realiteit van ondernemen en stelt zich op als accountantskantoor met een drive en wij willen diezelfde passie en ondernemerszin overbrengen naar onze bestaande én nieuwe klanten

Digitalisering

Kantoor Van Steendam gelooft sterk in de digitalisatie die in volle opmars is doorheen en langsheen onze sector. Wij bieden u dan ook de mogelijkheid om via het MY KVS-ondernemersportaal ook úw administratie te digitaliseren.

Ook andere van uw bedrijfsprocessen kunnen in onderling overleg worden gedigitaliseerd. Samen met onze externe IT-partners bekijken wij graag welke van de vele toepassingen op de markt voor u een meerwaarde kunnen betekenen.

Digitalisering
Contacteer ons